איך תעברו את האירוע בלי להתחיל את החיים בחובות!!
החלטתם להתחתן ??
מנהל הבנק שלך מתחיל להופיע בחלומות שלך??
איך תעברו את האירוע בלי להתחיל את החיים בחובות !!
מחליטים יחד על סדר עדיפויות מראש,תהיו פתוחים לשינויים ואל תאבדו כיוון. החלטת שאת רוצה עשן כבד בסלואו ,מסך לבן,מגנטי פולארויד,בועות סבון ,תותחי קור- אין בעיה כל עוד אתם צמודים לתקציב שקבעתם.
יולי-אוגוסט הם החודשיים הרשמיים שפותחים את תחילתה של עונת החתונות. אם אתם בסגירות האחרונות לקראת החתונה או ממש כמה רגעים לפניה,VUALLA
המדריך לחסכון בהוצאות החתונה.
1. מחליטים על סדר עדיפויות מראש:
לכל אחד מהצדדים יש רעיונות שמצאו חן יותר מתוך 437 החתונות שהייתם בהם כבר ..או שלא. החלטה על סדר עדיפויות מראש היא הדרך הנכונה יותר להגיע להסכמה ללא מתחים מיותרים שלה ,רשימה מאורגנת שכל אחד מכם יסכים ובאמצעותה תוכלו גם להוזיל עלויות. הגיוני שלכל אחד מהצדדים יהיו מספר רעיונות שהם בבחינת ‘אין מצב להתפשרות’– למשל עיצוב השולחנות או בחירת הצלם .לכן חשוב להגדיר באילו נותני שירות/ספקים אתם מוכנים להתפשר ובאיזה לא לאחר מכן, עברו לספקים/נותני שירות עליהם תוכלו לוותר או להחליט שכדאי פחות להשקיע בהם. יתר הדברים פתוחים לדיון האם הם באמת חשובים וכמה אתם מוכנים להשקיע בהם. כך כולם יהיו מרוצים וקיים סיכוי שתחסכו כמה שקלים.
2.כנסו לפרופורציה
חשוב לזכור שאף על פי שמדובר בערב מיוחד עבור שניכם, מדובר על 7 שעות במקרה הקיצוני לעומת חיים שלמים המחכים לכם יחדיו. תתפזרו כספית,לא תתכננו את ההוצאות , תתחילו את היום שאחרי החתונה עם חוב !!
לא כיף,לא נעים,לא מומלץ!!!
כל הוצאה קריטית, גם היא נראית סכום קטן ללעומת סך ההוצאות שלכם על החתונה עד כה. כל ההוצאות ‘הקטנות’ מצטברות לכדי סכום שעלול להיות בעייתי. זכרו, חשוב להשוות כל הוצאה ביחס להוצאות הרגילות שלכם ולא ביחס להוצאה הכוללת של חתונה. נניח שרגע לפני החתונה נותנים לכם את האפשרות לשדרג את סידורי השולחנות ב-50 שקל לשולחן. חישוב מהיר של 50 שקל כפול 20 שולחנות יביא אותנו להוצאה של 1000 שקל. נכון שלכאורה 1000 שקל זה סכום זניח לעומת הסכום שכבר הוצאתם על החתונה, אך חשבו את ההוצאה של 1000 שקל לעומת המשכורת שלכם. האם זו הוצאה שהייתם משקיעים בה? ולא להתחיל עם “אני מתחתן/נת פעם בחיים -ממש לא !!!
האם אין משהו אחר שהייתם מעדיפים לעשות עם הסכום הזה?
3.”אין חכם כבעל ניסיון”
לפעמים מרגיש לנו שצריך הכול, שהכול חשוב ואי אפשר לוותר על שום דבר קטן. לפעמים זה מה שמנסים למכור לנו או שאנחנו מרגישים כך בגלל מוסכמה/לחץ חברתי. התייעצו עם חברים שהתחתנו לאחרונה ונסו לברר איתם: על אילו הוצאות הם היו מוותרים בדיעבד? מה התגלה כ”עקיצה”? יכול מאוד להיות שבשיחה קצרה תוכלו לוותר על הרבה דברים שחשבתם לא להתפשר לגביהם.
4. תוכנית מגירה/אלטרנטיבה.
בודקים אופציה לקצץ בהוצאות מבלי לפגוע בחתונה המושלמת? אין בעיה. בדקו חלופות זולות שיוכלו להיות תחליף הולם לחתונה מושלמת. למשל, אם עוד לא סגרתם תאריך ואתם רוצים להתחתן בערב אבל עדיין מחפשים היכן להוזיל את ההוצאות – שקלו להתחתן באמצע שבוע במקום בסוף השבוע. טיפים נוספים: קחו את עיצוב השולחן בעצמכם והחופה בעצמכם בעזרת קרובי משפחה מוכשרים; הזמינו אביזרים לרחבת הריקודים מהאינטרנט מספיק זמן מראש;
5.בדיקה של הוצאות מול הכנסות צפויות,טיפ -תהיו פסימיים ,זהו שיטה שבה נוהגים רואי חשבון ואז תשריינו את עצמכם ובמקרה “הגרוע” תופתעו לחיוב.
גם אם החלטתם שאתם רוצים להפריח בלונים בחופה או אולי להזמין צלם מגנטים עם מסך לבן וחבילת סלואו – אין בעיה כל עוד אתם מאוזנים בתקציב. הדבר הכי חשוב בסופו של דבר הוא לא להוציא יותר מהתקציב שלכם כדי לא להתחיל את החיים במינוס. חשבו מהם מקורות ההכנסה שלכם שאמורים לכסות על החתונה? ההורים? האורחים? חיסכון שצברתם? בדקו מהו הסכום המדויק העומד לרשותכם. לא כדאי להסתמך רק על הצ’קים שתקבלו, כיוון שברוב המקרים הצ’קים אינם מכסים את עלות החתונה. לכן כדאי לעשות תחשיב לגבי הסכום שתקבלו, לא בטוח שכולם יביאו לכם את הסכום שאתם מצפים לו. כמו כן, חשובים אישורי ההגעה של המוזמנים – כך תוכלו לחסוך ולא לשלם על אנשים שלא מגיעים וגם תוכלו לשער את סדר הגודל של כמות האורחים בחתונתכם. זכרו כי גם לאחר אישורי ההגעה עדיין יש מספר לא מבוטל של אורחים שברגע האחרון מבטל את האפשרות לחגוג בשמחתכם. כדי לא לשכוח שום פרט בחישוב התקציב, היעזרו במחשבון החתונה וודאו מהי השורה התחתונה עבורכם. אם אתם רואים שאתם מוציאים יותר ממה שאתם יכולים להרשות לעצמכם, עדיין לא מאוחר, תמיד אפשר למצוא במה לקצץ. ו…שיהיה המון מזל טוב!